© Catloaf Software

Sms'en met Jezus, Maria of Satan? Dat kan nu met deze app

Sms'en met Jezus, Maria of Satan? Dat kan nu met deze app

15 augustus - 19:46 Laatste update: 19:48

Het Amerikaanse bedrijf Catloaf Software heeft de app 'Text With Jesus' gelanceerd. Gebruikers kunnen met de app sms'jes sturen naar een AI die de zoon van God en andere figuren uit de Bijbel nabootst. Volgens de makers werd de app ontwikkeld voor 'toegewijde christenen', hoewel sommigen onder hen niet blij zijn met de komst van AI-Jezus.

‘Text With Jesus’ werd in juli uitgebracht voor iPhone en iPad. Met de app kunnen gebruikers chatten met Jezus, moeder Maria, de apostelen, de profeten en meer. Het is zelfs mogelijk om met Satan te praten. Voor sommige figuren, zoals Maria Magdalena, moeten gebruikers de premium versie aanschaffen, voor 2,99 dollar per maand. 

Om de figuren na te doen, maakt Catloaf Software gebruik van ChatGPT, de chatbot van Sam Altmans OpenAI. "We vertellen tegen de AI: jij bent Jezus, of jij bent Mozes, of wie dan ook, en wetende wat je al in je database hebt, reageer je op de vragen op basis van hun karakters”, zei Stéphane Peter, CEO van Catloaf, aan de Washington Post

Niet iedereen is blij

Peter zei dat hij zijn best heeft gedaan om "zo hard mogelijk vast te houden aan de Bijbelse traditie." Tijdens het betatesten nodigde hij zelfs geestelijken uit om de app uit te proberen. Hoewel zij soms kritisch waren, omdat Jezus soms bijvoorbeeld de Bijbel citeerde zonder het hoofdstuk te vermelden, of omdat zijn toon onnatuurlijk aanvoelde, ontving de finale versie “redelijk goede feedback”. 

Nadat de app uitkwam, kwam er echter ook kritiek van christenen. ‘Text With Jesus’ is volgens sommigen “ketterij” of “godslastering”. Andere christenen zijn dan weer zeer enthousiast en zeggen zelfs dat ze de app gebruiken in plaats van te bidden

‘Text With History’

Peter maakt al langer apps die mensen in contact brengen met historische figuren. Voor ChatGPT eind vorig jaar op de wereld werd losgelaten, waren die echter niet interactief. Apps als Text From Jesus en Text From The Founding Fathers stuurden alleen bestaande quotes naar gebruikers.

Door gebruik te maken van ChatGPT is het nu echter mogelijk om volledige conversaties te voeren. Naast Text With Jesus heeft Catloaf intussen ook 'Text With History' uitgebracht, een app die het mogelijk maakt om met historische figuren als George Washington en Albert Einstein te praten. 

'Text With History' werkt volgens Catloaf in meer dan 100 talen. 'Text With Jesus' is momenteel enkel beschikbaar in het Engels, Spaans, Portugees en Frans. Binnenkort zullen ook Italiaans en Duits worden toegevoegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s