©Unsplash

Eindelijk: WhatsApp laat je nu foto's in een hogere kwaliteit versturen

Eindelijk: WhatsApp laat je nu foto's in een hogere kwaliteit versturen

17 augustus - 18:23

WhatsApp is begonnen met de uitrol van een langverwachte functie: afbeeldingen in chats versturen met een hogere kwaliteit.

"Het delen van foto's op WhatsApp heeft zojuist een upgrade gekregen - je kunt ze nu in HD versturen", maakte Meta-topman Mark Zuckerberg bekend. De functie, die onlangs al was uitgelekt, wordt de komende weken wereldwijd uitgerold. Je kunt afbeeldingen in een hogere resolutie verzenden. 

Als de nieuwe functie voor je beschikbaar is, zie je een HD-icoontje bovenaan de foto voordat je hem deelt. In een voorbeeldvideo van Zuckerberg is de resolutie 3000 bij 2000 pixels, maar volgens WABetaInfo is de maximale resolutie 4096 x 2692. De standaardkwaliteit blijft als standaard ingesteld. 

WhatsApp comprimeert tot nu toe elke afbeelding bij het versturen, wat tot kwaliteitsverlies leidt. Ook bij de HD-functie vindt er dus meestal nog altijd enige compressie plaats.

HD-video's binnenkort

De functie gaat alleen over afbeeldingen in chats. Video's worden door WhatsApp nog steeds standaard gecomprimeerd, maar binnenkort zou de chatdienst ook HD-video's gaan ondersteunen. Filmpjes in een betere beeldkwaliteit versturen kan via WhatsApp overigens wel door de bestanden als een document te verzenden.

Meer nieuws over WhatsApp: Je eigen WhatsApp-stickers maken wordt simpel met deze nieuwe AI-functie

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s