©Google

Oeps: Google zet per ongeluk zelf al de Pixel 8 Pro online

Oeps: Google zet per ongeluk zelf al de Pixel 8 Pro online

30 augustus - 15:05 Laatste update: 19:01

Het is Google nog maar zelden gelukt om een Pixel-smartphone geheim te houden tot de onthulling. Dit jaar lukt het weer niet: de Pixel 8 Pro is al uitgelekt, nota bene via de Google Store. Op 4 oktober wordt het toestel pas officieel gepresenteerd.

De Google Pixel-toestellen lekken eigenlijk steevast uit. De Pixel 4 dook weken van tevoren al via verschillende winkels op, de Pixel 5 opnieuw, de Pixel 6A stond prematuur in een kleurboek en ook de Pixel 7 en 7 Pro waren al te vroeg te zien. Nu is het de beurt aan de Pixel 8. Op een diensten-pagina van de Google Store dook een foto op van een man die belt met de Google Pixel 8 Pro, in de kleur ‌Porcelain. De afbeelding werd ontdekt door Android Setting.

En hoe weten we zo zeker dat het gaat om de Pixel 8 Pro in de porseleinkleur? Dat staat netjes in de alternatieve omschrijving van de foto, een waardevolle functie voor mensen met een visuele beperking. "Een persoon belt met een Pixel 8 Pro in Porcelain", staat in de omschrijving. Geen speld tussen te krijgen.

Alleen de achterkant te zien

Enkel de achterkant van de Pixel 8 Pro is op de afbeelding te zien. Die lijkt erg op de achterkant van de Pixel 6- en 7-lijn, met de horizontale camera-uitstulping. Wel is het pilvormige zwarte cameravlak breder dan ooit. Bij de Pixel 7 Pro is dat vlak wat minder breed, met een cirkel ernaast voor de telefotocamera.

De foto bevestigt het uiterlijk dat eerder uitlekte in renders. Maar dat is het uiterlijk: de specs van de Pixel 8 Pro zijn nog niet gelekt. Het is echter aannemelijk dat de nieuwe lijn Pixels ook een nieuwe Google Tensor-chip zal bevatten, de Tensor G3.

Langer updates

Google houdt op 4 oktober een event om de nieuwe Pixel-smartphones te presenteren. Naast de kleur porselein worden in ieder geval ook een zwarte en een blauwe versie van de Pixel 8 Pro verwacht.

Google zou volgens bronnen van 9to5Google bij de nieuwe Pixel 8-toestellen langer software-updates beloven: vijf grote Android-upgrades, in plaats van de drie die bij de Pixel 6 en 7 werden beloofd.

Lees ook: De beste smartphones - de middenklassers

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s