©Apple

Nieuw Magic Keyboard voor iPads: 'Steviger en lijkt meer op MacBook'

Nieuw Magic Keyboard voor iPads: 'Steviger en lijkt meer op MacBook'

4 september - 12:23 Laatste update: 12:23

Met een groter trackpad en een aluminium behuizing belooft het vernieuwde Magic Keyboard voor de iPad Air en Pro een stuk MacBook-achtiger te worden.

De iPad schurkt met uitbreidingen aan iPadOS en de M-chips steeds dichter naar de Mac toe. De Magic Keyboards voor de iPad doen daar nog een schepje bovenop, door een volledig toetsenbord met trackpad en een scharnier magnetisch aan de iPad te klikken. De rubberachtige toetsen bij het huidige model geven echter nog weg dat je geen MacBook voor je hebt.

Een nieuwe versie van het Magic Keyboard komt dichter in de buurt van de MacBook, meldt Bloomberg. Die krijgt een aluminium topcase: het gebied rondom de toetsen. Die aanpak belooft het geheel wat steviger te maken, waar de Magic Keyboards tot nu toe nog redelijk fragiel konden aanvoelen. Aan de buitenkant houdt het Magic Keyboard kennelijk wel een rubberachtige coating, ter bescherming en als anti-slip.

Het Magic Keyboard Folio en Magic Keyboard

Ontwerp verder vernieuwd?

Het nieuwe Magic Keyboard zou ook een groter trackpad krijgen. Dat muisvlakje is bij de huidige modellen nog relatief klein, juist ook vanwege het ontwerp. De iPad hangt een eindje boven het Magic Keyboard, waardoor de daadwerkelijke toetsen niet meteen onder het scharnier beginnen. Daarom is er onder het toetsenbord minder ruimte voor het trackpad, waardoor dat beduidend minder groot is dan op MacBooks.

Het is niet duidelijk of Apple het ontwerp van de Magic Keyboards aanpast om meer ruimte te krijgen. De reguliere iPad kreeg vorig jaar het Magic Keyboard Folio, die dankzij een kickstand wel ruimte biedt aan een groter trackpad. Ook is niet bekend of de prijs met de vernieuwing stijgt. Huidige Magic Keyboards kosten afhankelijk van formaat 369 of 429 euro. Het Magic Keyboard Folio kost 299 euro.

Nieuwe iPad Pro

Het nieuwe Magic Keyboard wordt verwacht naast de nieuwe iPad Pro's, die volgend jaar onthuld zouden worden. De iPad Pro zou flink op de schop gaan, met een nieuwe M3-chip, voor het eerst oled-schermen en iets grotere uitvoeringen.

Lees meer nieuws over Apple.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s