©GoPro

De nieuwe GoPro-camera filmt 2 keer zo lang en ondersteunt nu ook AirPods

De nieuwe GoPro-camera filmt 2 keer zo lang en ondersteunt nu ook AirPods

6 september - 16:25

De nieuwe GoPro Hero 12 heeft een verbeterde batterijduur, waardoor je twee keer zo lang kan filmen als bij de voorganger. Ook ondersteunt de nieuwe actiecamera bluetooth-audioapparaten, zoals AirPods en microfoons, en is er een nieuwe modus voor verticale video's.

De camerasensor van de GoPro Hero 12 biedt een resolutie van 5.3K en heeft nu ook de mogelijkheid om in HDR te filmen. De foto's die je met de Hero 12 maakt zijn 27 megapixels en de camera is waterdicht tot 10 meter.

Naast de GoPro 12 is de Max Lens Mod 2.0 kit gelanceerd. Deze set lenskappen geeft je GoPro een groter gezichtsveld tot maximaal 177 graden. Dit is 34 procent meer dan de ingebouwde cameralens. Zo kun je nog meer actie vastleggen in één kader. 

Verbeterde accuduur

De GoPro Hero 12 werkt zuiniger en heeft een verbeterde accu. Dit resulteert in een batterijtijd die tot twee keer zo lang is als zijn voorganger. GoPro gebruikt een speciale coating over de accu heen. De verdubbeling van de filmtijd is gebaseerd op het gebruik van de verwisselbare Enduro-batterij. Bij de standaard-batterij is de accuduur korter.

De actiecamera heeft ook een nieuwe verticale opnamemodus van 9:16, wat handig is voor het filmen van beelden die bedoeld zijn voor TikTok, Instagram Reels en YouTube Shorts.  

AirPods en bluetooth microfoons

Een van de grootste upgrades van de GoPro Hero 12 is de mogelijkheid om de camera te koppelen aan je bluetooth-koptelefoon of AirPods. Hiervoor was het onmogelijk om je geluid van je GoPro te kunnen monitoren. Je kunt via je oordoppen ook spraakopdrachten aan de camera geven, bijvoorbeeld om een opname te starten.

Bovendien kun je voortaan een draadloze bluetooth-microfoon koppelen aan je Hero 12 en is de audio-tuning verbeterd. Dit biedt meer mogelijkheden voor een grotere doelgroep van videomakers, voor wie het geluid ook een belangrijke factor is.

HyperSmooth

Verder heeft de nieuwe GoPro nog wat kleine upgrades, zoals de verbeterde HyperSmooth plus AutoBoost. Dit moet ervoor zorgen de beelden nog stabieler zijn dan hiervoor.

De GoPro Hero 12 is vanaf 13 september verkrijgbaar, voor 450 euro. Voor de nieuwe Max Lens Mod 2.0-combo betaal je 538 euro.

Lees meer gadget-nieuws.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s