©Sony

Sony komt met draadloze oordopjes speciaal voor gamers

Sony komt met draadloze oordopjes speciaal voor gamers

10 oktober - 18:12

Gamers zijn voor hun communicatie vooral aangewezen op headsets. Nu komt Sony met een setje draadloze oordoppen met dezelfde eigenschappen als zulke headsets.

Sony heeft een merk voor game-accessoires zoals beeldschermen en koptelefoons – Inzone. Dat merk biedt nu ook een setje draadloze oordoppen, de Inzone Buds. De oordoppen zijn dankzij een bijgeleverde usb-c-dongel geschikt voor zowel pc's als spelcomputers. Door de 2,4 Ghz-verbinding van de dongel hebben de oordopjes een vertraging van minder dan 30ms.

Tot 12 uur op één lading

De oordopjes gebruiken voor het geluid dezelfde Dynamic Driver X-speakertjes die ook in de WF-1000XM5-oordoppen van Sony worden gebruikt. Ook hebben de oordopjes actieve ruisonderdrukking, zodat spelers zich van de omgeving kunnen afsluiten. Die onderdrukking is er ook voor je eigen stem, zodat je vrienden bij multiplayer-games geen achtergrondgeluid horen. Ook bevatten de oordoppen ondersteuning voor ruimtelijk geluid via 360 Spatial Sound.

De oordopjes houden het op zichzelf tot 12 uur vol op één lading. In het doosje zit dan nog eens 12 uur, voor een totaal van 24 uur dus. Via Bluetooth zijn de oordoppen ook te gebruiken met een smartphone of tablet. De Inzone Buds zijn er in zwart en wit en kosten 200 euro.

Lees meer nieuws over games.