© Apple

'iPad Air en mini krijgen ook oledschermen'

'iPad Air en mini krijgen ook oledschermen'

11 oktober - 15:39 Laatste update: 16:52

Bastiaan Vroegop

Apple zou van plan zijn de iPad Air en de kleinere iPad mini ook te voorzien van oledschermen. Volgens recente geruchten wordt diezelfde schermtechnologie binnenkort ook gebruikt in de duurdere iPad Pro.

Apple is al jaren terughoudend bij het gebruik van oled-technologie in de iPad. In plaats daarvan kreeg de iPad Pro eerder bijvoorbeeld een microled-display, dat ook hoge zwartwaarden en diep contrast mogelijk maakt.

Volgens geruchten is Apple van plan om in 2024 een oled-model van de iPad Pro op de markt te brengen. Goed ingelichte bronnen op het Koreaanse sociale netwerk Naver vertellen nu dat Apple die tablet als een proef gebruikt, om te zien of ook de iPad Air en mini diezelfde technologie moeten gebruiken. Diezelfde bronnen lekten al eerder Apple-plannen naar buiten.

Vanaf 2026

Is Apple tevreden met het oled-display, dan worden de Air en mini volgens de bronnen vanaf 2026 voorzien van dezelfde technologie. Dat is in lijn met hoe Apple meestal nieuwe technologie introduceert: eerst zijn de duurste varianten aan de beurt, waarna pas later de goedkopere modellen hetzelfde krijgen.

Volgens eerdere geruchten krijgen de iPad mini en Air later dit jaar een upgrade, met vooral kleine verbeteringen zoals nieuwe processoren.