©Apple

'Nieuwe MacBook Pro met M3 Max is even snel als Mac Studio en Mac Pro'

'Nieuwe MacBook Pro met M3 Max is even snel als Mac Studio en Mac Pro'

2 november - 10:03 Laatste update: 17:52

De snelste chip in de nieuwe MacBook Pro is ongeveer even snel als de hardware van de recente Mac Pro en Mac Studio. 

Dat blijkt uit vroege benchmarktests van de nieuwe laptops gespot door MacRumors. Bij een benchmark kijkt een speciaal softwareprogramma hoe goed de chip van een computer presteert. Daar wordt een score aan gekoppeld, waarbij hoger doorgaans beter is.

De MacBook Pro met de M3 Max-chip haalde een score van maximaal 21.084. Dat is slechts een fractie lager dan wat de M2 Ultra in de Mac Studio en Mac Pro presteert, die een score van 21.182 scoort.

Een MacBook Pro met M3 Max-chip gaat voor tussen de 4.300 en 4.900 euro over de toonbank. Dat is goedkoper dan de Mac Studio en Mac Pro met M2 Ultra-chip, die volgens de test vergelijkbaar zijn qua prestaties: die zijn er vanaf respectievelijk 4.850 en 8.400 euro.

Meer Macs in het wild

Uiteraard komt er bij een nieuwe computer meer kijken dan alleen de prestaties van de chips, en de resultaten verschuiven vermoedelijk ook naarmate er meer Macs in het wild zijn en ze vaker worden getest. Maar het geeft een goed idee van waar de nieuwe MacBook Pro's ongeveer toe in staat zijn.

De nieuwe MacBook Pro is sinds begin deze week te bestellen, de eerste modellen worden vanaf 7 november geleverd. "Het is een beest van een computer", aldus Apple tijdens de onthulling van de nieuwe machines. Hij is er naast de reguliere kleuren ook in het zwart.