© Lenovo

Deze kleding is speciaal gemaakt voor je tablet

Deze kleding is speciaal gemaakt voor je tablet

2 november - 14:39

Techfabrikant Lenovo heeft een drietal ontwerpers gevraagd om kleding speciaal voor je tablet te maken. Voor bij hun Lenovo Tab, maar de ontwerpen lijken stiekem best te werken met ieder type tablet.

Je smartphone steek je zo in je broekzak, maar een tablet is een wat onhandiger apparaat om heel de dag met je mee te zeulen. Dat probleem moesten de drie ontwerpteams zien op te lossen, door een tablet te integreren in kledingstukken. Het kledingstuk moet bedoeld zijn om 'tijd voor jezelf te creëren'.

Het Amsterdamse team Maium bedacht een multifunctionele regenjas waarin je de tablet kunt opbergen. Deze jas kun je ook opblazen en met twee touwen aan een boom hangen, waardoor hij verandert in een hangmat waarin je bijvoorbeeld een serie kunt bingen.

Ranra, een designteam uit Londen en Reykjavik, maakte een jas met ruis- en licht onderdrukkende capuchon, zodat je volledig geconcentreerd kunt kijken naar de tablet in de buidelzak. Een speciaal touwtje zorgt dat je de tablet kunt bekijken zonder hem vast te houden.

Tot slot maakte Kit Wan Studios uit Hong Kong een soort exo-skelet, dat moet laten zien hoe een tablet nauwer in kleding kan worden geïntegreerd.

De outfits moeten laten zien hoe kleding kan worden toegespitst op technologie. Het is een conceptcollectie, die wellicht ter inspiratie kan dienen voor andere kledingmakers.