1Password nu ook met abonnement te gebruiken

1Password nu ook met abonnement te gebruiken

04-08-2016 10:15 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Populaire wachtwoordbeheerder 1Password is nu ook als abonnementsdienst te gebruiken, met alle functies voor een vast bedrag per maand.

Net als veel grote populaire apps zoals Microsofts Office en Adobe's Creative-apps, is ook 1Password nu met een abonnement te gebruiken. Voor 2,99 euro per maand is 1Password op alle apparaten te gebruiken: Android, iOS, Mac en Windows. 1Password bood die functie al langer aan voor teams en gezinnen, maar nu kunnen ook individuen een abonnement nemen. De eerste zes maanden is het abonnement gratis te proberen.

Abonnees krijgen zolang ze betalen alle updates van alle 1Password-apps, hebben ook via de browser toegang tot hun wachtwoorden en alle informatie wordt via beveiligde verbindingen en servers op alle apparaten up-to-date gehouden. Die laatste twee functies zijn er voorlopig alleen binnen het abonnementsmodel: gebruikers die 1Password kopen moeten synchroniseren via bijvoorbeeld Dropbox of iCloud, en kunnen niet via de browser bij hun wachtwoorden. Het nieuwe abonnementsmodel is volgens 1Password geen vervanging voor het traditionele model waarbij gebruikers in één keer betalen door de app aan te schaffen. Zo kost 1Password voor de Mac 64,99 euro. 

Veiliger

Wachtwoordbeheerders zijn belangrijk: ze maken het makkelijk voor elke site en elk account een ander, ingewikkeld wachtwoord te gebruiken. Dat maakt het kraken de wachtwoorden moeilijker, en maakt in geval van een lek dat niet alle accounts van een gebruiker gevaar lopen. 1Password is één van de populairste wachtwoordbeheerders, naast KeePass en LastPass