4 miljoen investering voor VanMoof en zijn 'bike hunters'

4 miljoen investering voor VanMoof en zijn 'bike hunters'

03-10-2017 17:36 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Bikehunters, een app die de lichten aandoet en een hogere productie. Met een investering van 4 miljoen euro kan fietsmerk VanMoof verder groeien.

Met het bedrag wil VanMoof het aantal winkels uitbreiden in vier tot vijf steden en vooral inzetten op productontwikkeling. De fietsen zullen, zoals ze nu ook zijn, stadsfietsen blijven. Hoewel aan het bekende designmodel weinig zal veranderen, zal de functionaliteit worden uitgebreid.

"We zullen meer en meer de problemen oplossen van mensen met fietsen in de stad. Dan moet je denken aan fietsen die je beter terug kunt vinden. Betere software in de apps, meer functionaliteit voor elektrische fietsen", zegt een woordvoerder.

Gestolen fiets terughalen

De functies van de fiets, zoals snelheid bij de elektrische, of de lampen, moeten dan bediend worden vanuit de app. "Als je fiets gestolen is kun je dat bijvoorbeeld aangeven in die app. Dan wordt de fiets automatisch onklaar gemaakt. Bikehunters gaan wereldwijd je fiets opsporen. We garanderen: binnen twee weken je fiets terug of anders een nieuwe fiets."

Op de tekentafel liggen nog veel meer plannen. Zo VanMoof meer eigen onderdelen gaan ontwikkelen. "Misschien zelfs eigen wielen. We willen dat er nog meer eenheid in de fiets ontstaat", aldus de woordvoerder.

Modulaire fietsen

"Ook willen we de fiets meer modulair maken. Als een module kapot gaat, kunnen we een nieuwe module opsturen, ook naar Australië. Op die manier kunnen we wereldwijd opschalen."

De investering komt van Slingshot. Dat krijgt hiervoor een 'substantieel minderheidsbelang in VanMoof dat groter is dan 10 procent en kleiner dan 50 procent." 

VanMoof werd in 2009 opgericht door de broers Taco en Ties Carlier VanMoof. Hun missie was het beantwoorden van de vraag: welke eisen stelt de stad van morgen aan een fiets? Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Berlijn, Brooklyn, Taipei en Tokio en verkoopt online in de EU, de VS en Japan.

Getest: VanMoof Electrified S

In onze wekelijkse Uitpakparty testten we onlangs VanMoofs nieuwe elektrische fiets, de Electrified S, met een 'turbo booster':


Volg ook het Bright YouTube-kanaal