Alle Playstation VR-games speelbaar met DualShock-controller

Alle Playstation VR-games speelbaar met DualShock-controller

17-03-2016 07:29 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Move-controllers zijn niet nodig om PlayStation VR-games te kunnen spelen, maar een PS4-camera wel.

Er was gisteren wat onduidelijkheid over de prijs van de Playstation VR. Ja, 399 euro kost Sony's set, maar dat is dus zonder de PS4-camera en de Move-controllers. Die PS4-camera heb je sowieso nodig, die trackt namelijk de bewegingen van je hoofd en de bril, maar de Move-controllers niet perse, zo blijkt.

Tijdens een interview dat ik had met Jim Ryan, president en CEO van Sony Computer Entertainment Europe, vroeg ik hem af of je per se een Move-controller dient aan te aanschaffen. “Dat is niet het geval”, aldus Ryan. "Veel Playstation-gamers hebben nog wel een Move-controller liggen, maar álle PS4-bezitters hebben een DualShock4-controller, anders klopt er iets niet”. Sony jaagt de consument dus niet onnodig op kosten. 

Overigens is in sommige gevallen een of twee Move-controllers wel te prefereren boven de klassieke besturing. In een VR-game als Waltz of the Wizard is het rondzwaaien met spreuken en het weggooien van oogballen (ja, inderdaad oogballen) een stuk natuurlijk als je dit met Move-controllers doet. In de horror shooter-on-rails Untill Dawn: Rush of Blood heb je twee pistolen in je knuisten, en ook hier werkt dat voor de complete ervaring erg cool met twee Moves in beide handen. En wanneer je een enorm zwaard bij je draagt om een 20-meter hoge stenen Golem neer te meppen in de gelijknamige game Golem, is de Move-controller wel degelijk je weapon of choice. Maar dat hoeft dus niet.