Amazon lanceert videodienst in december in Nederland

Amazon lanceert videodienst in december in Nederland

16-11-2016 17:23 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Amazons videodienst is in december in ons land beschikbaar. Te zien is onder meer het nieuwe autoprogramma van de ex-presentatoren van Top Gear.

Amazons nieuwe wekelijkse autoprogramma is vanaf december wereldwijd te streamen. Dat maakten presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May bekend in een video op YouTube. Hun autoprogramma The Grand Tour start op 18 november op Amazons videodienst Prime Video. De eerste weken is de show alleen in een klein aantal landen te bekijken.  

In december komt daar verandering in. Dan komt Amazons videodienst in 200 landen beschikbaar, zeggen de heren. De wekelijkse programma's van The Grand Tour duren een uur en elk seizoen telt 12 afleveringen. Het is nog afwachten welk contentaanbod de Amazon-dienst in Nederland zal krijgen vergeleken met de Amerikaanse versie.

Meer eigen programma's 

Net zoals concurrent Netflix laat Amazon allerlei programma's en series exclusief voor zijn videodienst maken. The Grand Tour is het paradepaardje van Amazon Prime Video.

Netflix heeft in Nederland al bijna 1,8 miljoen abonnees. Het bedrijf verwacht over een paar jaar de helft van alle content in zijn aanbod zelf te produceren.