Amazon overweegt aanbieden van internet in Europa

Amazon overweegt aanbieden van internet in Europa

19-10-2016 10:22 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Amazon zou in Europa internetpakketten willen aanbieden en deze willen bundelen met zijn videodienst Prime.

De Amerikaanse webwinkel zou plannen hebben om zijn internetdiensten direct aan te bieden aan klanten in Europa, door ze te bundelen met een internetabonnement. Daarover schrijft The Information op basis van een anonieme bron. Amazon zou op deze manier willen concurreren met andere kabelaanbieders die een gelijksoortig videopakket leveren.

Hoewel er geruchten zijn dat Amazon zijn videodienst Prime Video binnenkort ook in Nederland wil lanceren, is er nog niets concreet. Op dit moment kun je in Nederland alleen gebruikmaken van de Kindle-store. Verder is het mogelijk om producten van Amazon te bestellen via de Duitse of Britse website. 

Het bedrijf heeft in Nederland nog weinig te bieden. Onduidelijk is dan ook of Amazon zijn mogelijke internetdienst ook in dit land zou willen aanbieden. Amazon Prime is in Europa beschikbaar in Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk, waar de videodienst deel uitmaakt van een breder abonnement. Daarmee krijgen gebruikers ook toegang tot gratis e-books, digitale muziek en pakketverzendingen. Zo'n abonnement kost 49 euro per jaar en is daarmee ongeveer de helft goedkoper dan concurrenten als Netflix en Videoland.

Eigen programma's 

Amazon brengt daarnaast ook eigen series uit, zoals Netflix dat ook doet. Eén van de paradepaardjes moet The Grand Tour worden, de autoshow met de ex-presentatoren van Top Gear. Dat programma is vanaf 18 november te zien. Overigens vindt daarvoor op 22 oktober een opname plaats in Rotterdam. Een woordvoerder van Amazon wil niet zeggen dat het event in Rotterdam ook betekent dat de videodienst op korte termijn in ons land beschikbaar komt.

Amazons concurrent Netflix heeft in Nederland al bijna 1,8 miljoen abonnees. Netflix verwacht over een paar jaar de helft van alle content in zijn aanbod zelf te produceren.