Amazon rookt vredespijp met Google over Chromecast
Nieuws

Amazon rookt vredespijp met Google over Chromecast

vrijdag 15 december 2017 11:54

Amazon gaat toch weer de Google Chromecast verkopen nadat het eerder deze maand de verkoop van de videostreaming-dongle staakte.

Amazon joeg Google eerder deze maand tegen zich in het harnas door de Google Chromecast streaming-dongle uit de digitale schappen te halen. Het online warenhuis wilde niet dat de Chromecasts concurreerden met zijn eigen streaming-apparaatjes Amazon Fire TV en Echo Show. Google nam wraak en haalde de YouTube-app op de Amazon Fire TV en Echo Show offline. 

Amazon en Google hebben nu tegenover verscheidene media verklaard dat ze de strijdbijl weer begraven: Amazon gaat de Chromecasts weer verkopen. 

Helemaal op goede voet staan de bedrijven desondanks niet. Amazon weigert tot dusverre om een Amazon Prime-app voor Android vrij te geven en verkoopt ook geen Nest-producten en slimme Google Home-luidsprekers. Eerder had Amazon een vergelijkbaar conflict met Apple vanwege de Apple TV.

 

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief