'Amazon werkt aan robot voor in huis'

'Amazon werkt aan robot voor in huis'

23-04-2018 16:06 Laatste update: 26-04-2018 12:00

Na de Kindle en de Echo wil Amazon nu ook naam gaan maken als robotfabrikant. De 'Vesta' zou volgend jaar in huizen moeten rijden.

Amazon is weer met een grotesk plan bezig: onder de naam Vesta, naar de Griekse godin van hart, huis en familie, wil het robots voor thuis ontwikkelen. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Het Vesta-project wordt ontwikkeld door Amazon Lab126, het hardware-onderzoekslab in Californië. Het project is al een aantal jaar aan de gang, maar nu staan er tientallen vacatures open die hinten naar een eigen robot. Eind van dit jaar moet de robot in huizen van medewerkers gaan rijden, om in 2019 op de markt te komen.

Alexa op wielen

Er is weinig bekend over wat de robot precies moet gaan doen. Volgens sommigen moet het ervoor zorgen dat de slimme assistent van Amazon, Alexa, achter je aanrijdt als je naar een kamer gaat zonder slimme speaker.

De robot navigeert zoals een zelfrijdende auto. Het heeft geavanceerde camera's en software zodat het nergens tegenaan botst. De robot zou ook een maatje moeten worden van de eigenaar, aangezien hij terug kan praten via Alexa. Amazon wil niet reageren op de berichtgeving.

Bekijk ook: deze robot strijkt 12 kledingstukken in 3 minuten