Amazon wil vliegend magazijn voor drones

Amazon wil vliegend magazijn voor drones

29-12-2016 09:04 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Om zijn drones te bevoorraden denkt Amazon aan vliegende distributiecentra in zeppelins.

Uit een octrooiaanvraag blijkt dat Amazon vooral mogelijkheden ziet voor de vliegende distributiecentra op plaatsen waar naar verwachting veel vraag naar bepaalde producten zal ontstaan. Als voorbeeld noemt Amazon een grote sportwedstrijd waarbij het bedrijf vanuit de zeppelin drones zou kunnen bevoorraden met snacks en sportsouvenirs.

De zeppelin wordt bevoorraad met behulp van een shuttle die mensen, producten en drones naar boven kan brengen. Als het aan Amazon ligt, worden er vanaf de zeppelin ook commercials uitgezonden om de aandacht te trekken van de mensen in en om het stadion.

Bekogelen

Hoe realistisch het is om met allerlei drones een stadion binnen te vliegen om daar eten of andere producten af te leveren bij de juiste toeschouwer is niet helemaal duidelijk. Uw redacteur kan zich in ieder geval scenario's voorstellen waarbij supporters proberen om drones te bekogelen of uit de lucht te halen.

Sowieso zijn er nog de nodige testen nodig met drone-bezorging. Het is nog maar een paar weken geleden dat Amazon zijn eerste drone-pakketje afleverde bij een klant in Engeland. Afgaande op de video die Amazon bij die gelegenheid online zette, woonde die klant in the middle of nowhere, zodat de drone veilig kon landen in een enorm weiland.