Amazons nieuwe camera geeft kledingadvies

Amazons nieuwe camera geeft kledingadvies

27-04-2017 10:01 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Amazon heeft de Echo Look gelanceerd: een slimme camera die kledingadviezen geeft.

Met de Echo Look kun je met behulp van stemopdrachten foto’s en video’s maken om je outfit van alle kanten te bekijken. De camera zorgt ervoor dat de achtergrond wordt geblurd, zodat je “nette foto’s krijgt die je kunt delen”.

De bijbehorende app heeft bovendien een Style Check-feature die op basis van “machine learning algoritmes en advies van modespecialisten” adviezen kan geven over de beste kledingkeuze. “Maak twee foto’s voor een second opinion welke outfit het best bij je past qua pasvorm, kleur, stijl en trends”, prijst Amazon de Style Check aan.

De Echo Look, die 199,99 dollar gaat kosten, heeft ingebouwd led-licht en een standaard waarmee je het apparaat aan de muur kunt bevestigen of op een plank kunt zetten. Het apparaat heeft de spraakassistent Alexa aan boord, zodat je de Echo Look ook kunt vragen om het nieuws of weerbericht voor te lezen tijdens het kleren passen.


Amazon heeft al langer slimme speakers op de markt die ook werken met de virtuele assistent Alexa. Onlangs testten we het goedkoopste model, de Amazon Echo Dot:


Geen video missen? Subscribe op ons Youtube-kanaal