Amsterdams bedrijf start internationale VR-school

Amsterdams bedrijf start internationale VR-school

08-07-2016 18:05 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Startup Force Field maakt niet alleen VR/AR-producties, het begint ook een eigen opleidingsprogramma voor VR-makers.

Het kersverse Force Field wil samen met een aantal leidende kennisinstellingen een impuls geven aan talentontwikkeling in Nederland. In samenwerking met opleidingspartner Hogeschool van Amsterdam zal een curriculum ontwikkeld worden dat aansluit bij de groeiende behoefte aan high level VR- en AR-ontwikkelaars. Mede-oprichter Arthur Houtman van Force Field: "VR en AR wordt gezien als de volgende grote revolutie in de digitale wereld. Force Field groeit hard en daar hebben we toptalent voor nodig. We willen echter ook een impuls geven aan de positie van Nederland als internationaal innovatiecentrum voor VR en AR."

"Amsterdam is momenteel hard op weg om zich te positioneren als internationale hoofdstad op gebied van VR en AR", aldus Geleyn Meijer van de afdeling Digitale Media en Creatieve Industrie aan de Hogeschool van Amsterdam. "Zo hebben we onlangs een grote onderzoekssubsidie ontvangen gericht op storytelling en content ontwikkeling voor VR, en hebben we ons als ‘pionier’ verbonden aan de VR Base op het Marineterrein. Het programma van Force Field sluit daar bij aan."

De Force Field-opleiding focust op het gezamenlijk ontwikkelen van VR- en AR-programma's en leveren van gastdocenten voor het Nederlandse onderwijs. Ook komt er een honneursprogramma waarin Nederlandse topstudenten ervaring opdoen tijdens korte R&D-projecten en een Global Fellowship-programma met een baangarantie in een van de Force Field-studio's. Houtman: "Ons doel is elk jaar opnieuw de 20 beste VR-talenten ter wereld te vinden, op te leiden en, via Force Field te laten werken op grote internationale producties."