Amsterdamse escape room nu ook als mobiele game

Amsterdamse escape room nu ook als mobiele game

03-08-2016 09:26 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Sherlocked maakte van de Beurs van Berlage al een escape room, nu is ook je smartphone aan de beurt.

De escape room is een groeiend fenomeen, en één van de bekendste escape rooms is die van Sherlocked in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Eerder dit jaar kwam Sherlocked met zijn eerste ‘break-in room’, een omgekeerde escape room dus. Hoe het is om ergens aan de hand van het zoeken naar aanwijzingen en hints in te breken, ontdek je in de app Sherlocked’s The Vault.

De mobiele game werkt als een point-and-click, waarbij je in een ruimte staat en al tikkend met je vinger op zoek moet naar aanwijzingen om verder te komen. Dat is in het begin even zoeken, maar al snel krijg je door dat je in lades kan kijken, kom je cijfers tegen en beginnen de stukjes in elkaar te vallen. Daarbij helpen de sfeervolle, spannende muziek en dito vormgeving absoluut.

The Vault zit namelijk uitstekend in elkaar. De ruimtes zijn nauwkeurig ontworpen, draaien aan sloten voelt dankzij de juiste geluiden realistisch aan en de game is precies toegankelijk genoeg, waardoor je je steeds uitgedaagd maar nooit overdonderd voelt. Natuurlijk doet de game bij vlagen denken aan de serie van The Room, die de digitale escape room groot maakte. Toch staat The Vault zijn mannetje en is het een leuke introductie voor de fysieke escape rooms van Sherlocked.
Download Sherlocked’s The Vault voor iOS (gratis)
Probeer alvast de testversie voor Android