Anderhalf miljoen mensen betalen voor YouTube Red

Anderhalf miljoen mensen betalen voor YouTube Red

03-11-2016 11:38 Laatste update: 27-04-2018 01:57

De betaalde variant van YouTube heeft 1,5 miljoen betalende gebruikers. Is YouTube Red daarmee een succes of niet?

Volgens bronnen van The Verge zijn er naast de anderhalf miljoen betalende gebruikers van YouTube Red ook nog eens een miljoen gebruikers die zich hebben aangemeld voor een gratis proefabonnement. Gelet op het feit dat YouTube wereldwijd elke maand ruim een miljard bezoekers heeft, valt het aantal van anderhalf miljoen betalende gebruikers wellicht tegen. Zeker in vergelijking met andere betaalde videodiensten als Netflix en Hulu. 

Daar staat tegenover dat YouTube Red tot nu toe slechts in vier landen beschikbaar is: in de Verenigde Staten, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien is het nogal een opgave om mensen te overtuigen dat ze moeten betalen voor een merk dat ze al jarenlang gratis kunnen gebruiken. YouTube Red is de reclamevrije versie van de videodienst, met exclusieve content en enkele speciale features, zoals de mogelijkheid om offline te kijken. 

PewDiePie

Google zegt zelf tevreden te zijn over het aantal betalende gebruikers. "We zien elke maand een gezonde groei van het aantal gebruikers", verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegenover The Verge.

Eind dit jaar zal YouTube in totaal twintig speciaal voor Red gemaakte series en films hebben gemaakt. Behalve exclusieve content van YouTube-sterren als PewDiePie en CollegeHumor gaat het daarbij ook om series met een groter budget, zoals het door LionsGate geproduceerde Step Up.