'Android P krijgt iPhone X-achtige gestures'
Nieuws

'Android P krijgt iPhone X-achtige gestures'

zondag 15 april 2018 21:30

De volgende versie van Android gaat mogelijk op de iPhone X-lijkende gestures ondersteunen.

Het is al langer bekend dat het aanstaande 'Android P' ondersteuning voor een notch krijgt, de inkeping bovenin het scherm die ook in de iPhone X zit. Meerdere Android-fabrikanten hebben hun nieuwe smartphones de laatste tijd ook een notch gegeven.

Uit een screenshot op een Google-blog is nog een mogelijke overeenkomst met de iPhone X te zien. Het screenshot toont een compleet andere navigatiebalk in plaats van de gebruikelijke drie knoppen voor terug, home en multitasken. De multitaskknop heeft in de nieuwe navigatiebalk het veld geruimd en alleen een terugknop en een kleine pilvormige homeknop in het midden blijven over. 

Volgens bronnen van 9To5Google test Google deze navigatiebalk die vergelijkbaar werkt als de iPhone X. Het vergt een swipe naar boven om de multitaskinterface te kunnen zien. De terugknop verbergt zichzelf als hij niet nodig is. Het screenshot is intussne van het Google-developerblog verwijderd.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief