App laat je maaltijd bestellen die anders weggegooid zou worden

App laat je maaltijd bestellen die anders weggegooid zou worden

18-08-2016 10:10 Laatste update: 27-04-2018 04:01

ResQ, een app waarmee je maaltijden kunt kopen die restaurants anders zouden weggooien, gaat vandaag van start in Nederland.

De app begint in Amsterdam, waar zich inmiddels zestien restaurants hebben aangesloten bij het initiatief dat voedselverspilling moet tegengaan. Volgende maand moeten Utrecht en Den Haag volgen. ResQ was al langer actief in Finland, Zweden en Estland. In die landen zijn volgens de Finse ontwerper van de app al meer dan 40.000 maaltijden 'geResQd'.

Volgens ResQ gooien Nederlandse restaurants jaarlijks 51 miljoen kilo aan eten weg. "ResQ biedt mensen de mogelijkheid om gemakkelijk betaalbare, gezonde gerechten te kopen én om nieuwe restaurants uit te proberen", aldus David Kloosterboer, de Nederlandse country manager van de dienst, in een persbericht.

In Amsterdam kunnen gebruikers van de app nu onder meer terecht bij Gary's Deli (Kinkerstraat), Lazagne (Frederik Hendrikplantsoen) en Lite/Dark op de Zeedijk en in de Utrechtsestraat. Gebruikers van ResQ moeten de maaltijd na de aanschaf via de app zelf afhalen bij de eetgelegenheid.

Meer initiatieven tegen voedselverspilling

Eetbare verpakking sixpack bier: minder plasticsoep

Red een aardappel door dit duurzame biertje te drinken