'Apple heeft VR- en AR-expert NASA aangenomen'

'Apple heeft VR- en AR-expert NASA aangenomen'

25-04-2017 13:34 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Apple zou een NASA-expert op gebied van virtual en augmented reality in huis hebben gehaald voor een eigen mysterieus AR-project.

Dat meldt de doorgaans zeer goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg op basis van ingewijden. Norris heeft bij NASA het Mission Operations Innovation Office opgericht, waar hij nieuwe manieren ontwikkelde om ruimteschepen en ruimterobots via VR en augmented reality te besturen. Binnen Apple zou Norris eerder dit jaar bij het augmentedreality-team zijn gekomen, en als senior manager rapporteren aan teamleider en voormalig Dolby Labs-topman Mike Rockwell.

AR-functies in volgende iPhones

Het team van Rockwell zou werken aan een AR-bril en aanverwante augmentedreality-functies voor een toekomstige iPhone, meldde Bloomberg in maart al. Die bril zou pas op zijn vroegst in 2018 onthuld worden. Naast Norris zou Apple de afgelopen maanden al verschillende medewerkers van concurrenten als Oculus en Magic Leap hebben binnengehaald. Business Insider meldde begin dit jaar al dat het AR-team van Apple mogelijk al uit zo’n duizend technici bestaat.

HoloLens

Jeff Norris werkte sinds 1999 bij NASA, en ontwikkelde onder meer aan OnSight. Met die technologie kunnen mensen op aarde op basis van echte missiedata van Mars de planeet in virtual en augmented reality verkennen met de Microsoft Hololens. Apple-ceo Tim Cook heeft al meermaals het belang van augmented reality genoemd. Eerder dit jaar zei hij dat AR even belangrijk als de smartphone is.

Bekijk ook onze Uitpakparty van de Microsoft HoloLens:


Geen video missen? Subscribe op het Bright YouTube-kanaal