© WikiMedia

'Apple komt met eigen draadloze oordoppen'

'Apple komt met eigen draadloze oordoppen'

05-08-2016 09:23 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Apple hoopt de Bluetooth-oortjes tegelijkertijd met de nieuwe iPhone te lanceren. De draadloze EarPods zouden erg lang mee gaan op een volle accu.

Het is zo goed als zeker dat de iPhone 7, die in september wordt verwacht, geen koptelefooningang heeft. Muziek luisteren kan dan nog door middel van oordopjes met de speciale Lightning-jack of met een bluetooth-koptelefoon of bluetooth-oortjes. Maar het aanbod blijft nog een beetje achter. Volgens Forbes is de kans groot dat Apple bij de presentatie van de nieuwe iPhone ook nieuwe draadloze oortjes gaat presenteren. De planning was dat deze al in 2015 op de markt zouden komen, maar door tegenslag is het er nog steeds niet van gekomen, aldus Forbes.

Wat het moeilijk maakt, is dat de oortjes veel energie nodig hebben, terwijl ze maar zo klein zijn en er dus weinig ruimte is voor een batterij. Gevolg: je moet ze zo’n beetje elk uur opladen. Apple werkt nu volgens de bron aan een aangepaste zelf ontwikkelde zuinige bluetooth-chip, een resultaat van de overname van het bedrijf Passif Semiconductor in 2013.

Concurrenten zijn er al

Deze week hadden we nog de draadloze oordoppen Dash van Bragi op de redactie. Een bijzonder mooi product, met onder meer bewegingssensoren en hartslagmeter, maar ook met ruimte voor verbetering. Het probleem van de snelle accuopname lost The Dash dan wel weer slim op: het bewaardoosje is direct een powerbank waarmee je de oortjes tot vijf keer kan opladen. Daar kom je de dag wel mee door. Apple zou hier ook aan werken.

Het is dus even afwachten of Apple met de oortjes op de proppen komt, maar het zou eindelijk van de zotte zijn als Apple niet met een draadloze oplossing komt voor een probleem dat het zelf aan het creëren is.