Apple lanceert slimme speaker HomePod
Nieuws

Apple lanceert slimme speaker HomePod

maandag 05 juni 2017 21:50

Apple heeft de draadloze speaker HomePod die werkt met spraakassistent Siri gepresenteerd.

Apple heeft vanavond zijn draadloze luidspreker HomePod aangekondigd. De speaker is dankzij zes ingebouwde microfoons te bedienen door tegen spraakassistent Siri te praten. Stemcommando's zijn in te spreken na het zeggen van 'Hey Siri'. Volgens Apple herkent de speaker je stem ook nog als de muziek hard wordt afgespeeld.

Gebruikers kunnen door te praten tegen de HomePod herinneringen instellen, vragen laten beantwoorden en het weerbericht of sportuitslagen opvragen. Ook kunnen ze slimme apparaten in huis bedienen via gesproken commando's.

De speaker kan de muziek aanpassen aan de ruimte en kan delen van het geluid, zoals Siri's computerstem, de juiste richting op sturen. De HomePod heeft een subwoofer die door Apple zelf is ontworpen en beschikt over zeven tweeters. De HomePod is voorzien van een schermpje aan de bovenkant en een A8-chip, die eerder in de iPhone 6 zat. 

Sonos, Google en Amazon

Met de HomePod gaat Apple de concurrentie aan met de slimme speakers van Google en Amazon. De HomePod moet een betere geluidskwaliteit dan andere slimme speakers bieden, aldus Apple. Tegelijk gaat Apple ook de strijd aan met andere draadloze speakers, zonder spraakbesturing, zoals die van Sonos.

In de VS kost de HomePod 349 dollar. Hij is in december in wit en donkergrijs te koop in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australiƫ. Nederland volgt mogelijk in 2018, maar over een introductie in andere landen heeft Apple nog niets bekendgemaakt.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor video's met de nieuwe Apple-producten later deze week.

Meer Apple-nieuws vanaf WWDC:

Nieuwe iPad Pro met 10,5" scherm aangekondigd

Apple toont iOS 11 met AR-functies en verbeterde Siri

Apple onthult nieuwe iMac Pro en upgrades voor MacBooks en iMacs

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief