Apple neemt gespecialiseerd AI-bedrijf over

Apple neemt gespecialiseerd AI-bedrijf over

15-05-2017 06:33 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Apple heeft Lattice Data gekocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het maken van kunstmatige intelligentie voor dataverwerking.

Met de overname van het bedrijf zou een bedrag van 200 miljoen dollar zijn gemoeid, zegt een anonieme bron van TechCrunch. Twintig werknemers van Lattice gaan mee naar Apple. Lattice Data is gespecialiseerd in het maken van kunstmatige intelligentie dat zogeheten 'dark data' verwerkt. Dat is informatie die door de computer vaak niet goed gestructureerd kan worden, zoals afbeeldingen en gesproken tekst. Als de AI deze data goed ordent, kan de computer ze beter gebruiken.

Dat komt goed van pas bij spraakassistenten. Eerder was Lattice al in gesprek met Amazon en Samsung om hun assistenten te verbeteren. Bij Apple zou Siri er flink van profiteren. Naar verwachting presenteert Apple binnenkort een eigen slimme speaker die werkt met Siri.

'Ook nieuwe iPad Pro'

Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo gebeurt dat mogelijk al tijdens de WWDC. Meestal focust Apple zich op deze ontwikkelaarsconferentie op software, zoals nieuwe versies van iOS en macOS. Als de Siri-speaker aangekondigd wordt, zouden ontwikkelaars er alvast toepassingen voor kunnen gaan maken. De speaker komt dan later dit jaar op de markt.

Ook verwacht Kuo dat Apple een nieuwe iPad Pro aankondigt. Deze iPad zou even groot zijn als de 9,7-inch versie, maar met een 10,5-inch scherm. Dat komt omdat de schermranden een stuk dunner worden.

De WWDC gaat op 5 juni om 19.00 uur Nederlandse tijd van start met een keynote.