Apple onderzoekt 'brand veroorzaakt door iPhone 7'

Apple onderzoekt 'brand veroorzaakt door iPhone 7'

21-10-2016 17:20 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Apple is een onderzoek gestart naar een autobrand in Australië die mogelijk is veroorzaakt door een iPhone 7 die vlam heeft gevat.

Apple bevestigt het onderzoek tegenover Australische media, waaronder 7News. Een Australische surfer stelt dat zijn auto in de brand is gevlogen door een oververhitte iPhone 7. Het toestel zat in een broek die in de auto lag. De auto stond mogelijk in de volle zon. De lithium-ion-accu in de iPhone zou door de hoge temperaturen vlam gevat kunnen hebben. De man, Mat Jones, zegt dat hij de iPhone 7 een week geleden heeft gekocht en dat hij alleen de officiële oplader heeft gebruikt.

Eerder deze maand kwamen er ook al enkele berichten over iPhones die spontaan in de brand waren gevlogen naar buiten. Het ging niet alleen om de iPhone 7, maar ook om de iPhone 6 Plus.

Brandgevaarlijke Samsung Note 7

De incidenten volgen op het stopzetten van de productie en de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7. Tientallen exemplaren van de Note 7 vlogen door een accuprobleem in de brand.

Samsung heeft alle toestellen wereldwijd teruggeroepen en raadt gebruikers aan de Note 7 niet aan te zetten. Enkele gebruikers van een Galaxy Note 7 die in de fik is gevlogen, klagen dat Samsung hen onvoldoende tegemoet komt.