Apple-topman denkt serieus over eigen tv-series

Apple-topman denkt serieus over eigen tv-series

17-01-2017 14:25 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Apple Music-hoofd Jimmy Iovine wil de dienst niet beperken tot enkel muziek, en ziet mogelijkheden met tv-series.

Er gaan al langer geruchten dat Apple aan eigen tv-series werkt. Een paar dagen geleden meldden ingewijden nog dat Apple gesprekken zou voeren met de producenten over de rechten van hun tv-programma’s. Apple Music-hoofd Jimmy Iovine gaat in gesprek met The Hollywood Reporter dieper in op die geruchten, en lijkt ze vrijwel te bevestigen.

“Bij Apple Music proberen we een culturele, popculturele ervaring te creëren, en daar horen audio en video bij”, aldus Iovine. “Als South Park mijn kantoor binnenloopt, ga ik niet zeggen dat het geen muzikanten zijn, snap je?” Iovine zegt dat Apple middenin de popcultuur wil staan en daar alles voor wil doen, of in ieder geval wil proberen. En met video lijkt Iovine meer te bedoelen dan de videoclips die Apple Music nu al in zijn assortiment heeft.

Dr. Dre en Carpool Karaoke

Zo ontwikkeld Apple samen met Dr. Dre al de semi-autobiogragische serie Vital Signs en heeft het de rechten van Carpool Karaoke van comedian James Corden. “We bestrijden ‘gratis’”, zegt Iovine over Apple Music, waarmee hij wijst op onder meer Spotify. Door het aanbod breder te maken dan muziek alleen, lijkt Apple meer gebruikers te willen trekken.