Apple verkoopt onverwacht minder iPhones

Apple verkoopt onverwacht minder iPhones

02-05-2017 21:17 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Apple heeft in het eerste kwartaal minder iPhones verkocht dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf vanavond naar buiten heeft gebracht. In de eerste drie maanden werden er 50,8 miljoen iPhones verkocht. Dat is 1 procent minder dan een jaar eerder en ook fors minder dan de 52 miljoen stuks waar analisten vanuit gingen.

Ook de omzet van het bedrijf van 52,9 miljard dollar valt beleggers wat tegen. Hoewel het een groei van een kleine 5 procent is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, werd er op iets meer gerekend. Ook de verwachtingen voor het volgende kwartaal zijn wat minder dan waar beleggers op hadden gehoopt.

Beurskoers daalt

Het aandeel Apple daalde in de nabeurshandel dan ook meteen flink, na de tegenvallende resultaten. Rond 23:00 uur stond er een min van ruim 2 procent op de borden. Volgens Apple-baas Tim Cook is er trouwens geen reden tot bezorgdheid. Hij denkt dat consumenten hun aankoop hebben uitgesteld, door de geruchten over nieuwe producten.

Winst stijgt

De nettowinst van Apple kwam uit op 11 miljard dollar. De winst per aandeel (2,10 dollar) viel daarmee wel hoger uit dan was verwacht.