Apple vervangt accu's van uitvallende iPhone 6S-modellen

Apple vervangt accu's van uitvallende iPhone 6S-modellen

21-11-2016 09:45 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Apple heeft een reparatieprogramma in het leven geroepen voor iPhone 6S-modellen die vanuit het niets uitvallen.

De getroffen telefoons worden voorzien van een nieuwe accu, meldt Apple op een speciale webpagina. Volgens het bedrijf van Tim Cook gaat het om een heel klein aantal iPhones dat door deze fout wordt getroffen. Deze toestellen zijn tussen september en oktober 2015 gemaakt.

"Apple heeft vastgesteld dat een heel klein aantal iPhone 6S-modellen soms zomaar uitvalt", schrijft het bedrijf. "Het is geen veiligheidsprobleem en treft alleen toestellen binnen een gelimiteerde reeks van serienummers."

Apple raadt gebruikers aan om contact op te nemen en het serienummer te checken om in aanmerking te komen voor een nieuwe accu, die dan gratis wordt vervangen. In enkele gevallen moet worden bijbetaald, bijvoorbeeld als gebruikers een kapot scherm hebben die de reparatie in de weg kan staan.

Touch Disease

Enkele dagen geleden startte Apple ook al een reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus-modellen met de zogeheten 'Touch Disease'. Gebruikers hebben daarbij last van een flikkerend display of haperingen in de aanraking op het scherm. Die reparatie kost geld, want volgens Apple wordt dat probleem veroorzaakt doordat de telefoon een aantal keer op een harde ondergrond is gevallen.