Apple vervangt gratis gezwollen MacBook Pro-accu's

Apple vervangt gratis gezwollen MacBook Pro-accu's

23-04-2018 07:21 Laatste update: 26-04-2018 12:00

Sommige MacBook Pro's kunnen last krijgen van opgezwollen accu's. Apple is een programma voor gratis reparaties gestart.

Apple worstelt de laatste tijd flink met accuproblemen. Eerst was er het debacle rond oude iPhone-accu's, waar het bedrijf zijn excuses voor moest maken, nadat bleek dat iPhones met verouderde accu's in de software opzettelijk trager werden gemaakt. Daarna kregen we de opgezwollen accu's in de tweede generatie Apple Watch. En nu zijn de accu's van bepaalde MacBook Pro's aan de beurt.

Het gaat om MacBook Pro's zonder Touch Bar die tussen oktober 2016 en oktober 2017 zijn gebouwd. Volgens deze Apple-pagina hebben een beperkt aantal van deze modellen een onderdeel dat kan falen en ervoor zorgt dat de accu in de laptop opzwelt. Welk onderdeel dat veroorzaakt, zegt Apple niet.

Niet gevaarlijk

Volgens Apple is het probleem niet gevaarlijk. Het bedrijf zal de kosten voor de reparatie op zich nemen. Je kunt op de Apple-site het serienummer van je MacBook Pro invoeren om te kijken of jouw model in aanmerking komt voor zo'n reparatie.