Apple viert 20 jaar design met fotoboek

Apple viert 20 jaar design met fotoboek

15-11-2016 17:53 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Apple brengt een fotoboek uit waarin het terugblikt op 20 jaar ‘Designed by Apple in California’.

Het boek verschijnt in twee formaten voor 199 en 299 dollar, en is opgedragen aan Steve Jobs. In het boek staan 450 foto’s die Apple-producten uit heden en verleden belichten, van de eerste iMac tot de Apple Watch. Apple zegt acht jaar over het samenstellen van het boek te hebben gedaan. “Hoewel dit is een ontwerpboek is, het gaat niet over het design-team, het creatieve proces of over productontwikkeling. Het is een objectieve weergave van ons werk die, ironisch genoeg, beschrijft wie we zijn”, zegt Apple-hoofdontwerper Jony Ive over het boek.

De foto’s zijn gemaakt door regisseur en fotograaf Andrew Zuckerman. Waarom is meteen duidelijk: Zuckerman plaatst zijn onderwerpen, meestal mensen en dieren, vrijwel altijd tegen een steriel witte achtergrond. Apple doet met zijn producten al jaren hetzelfde en dat is in Designed by Apple in California niet anders.

In Apple Stores te koop, niet in Nederland

In het boek staan niet alleen de voltooide productenm maar wordt ook getoond en toegelicht hoe de ontwerpen tot stand zijn gekomen. Het koffietafelboek wordt door Apple zelf uitgegeven, heeft een linnen hardcover en zilveren paginaranden. Designed by Apple in California wordt vanaf morgen verkocht in selecte Apple Stores in Australië, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Korea, Taiwan, Verenigd Koninkrijk en de VS. De kleine variant is 25 centimeter hoog, de grotere 33 centimeter.