Nieuws

Apple wil af van mijnbouw

donderdag 20 april 2017 11:29

Apple probeert zijn afhankelijkheid van de mijnbouw af te bouwen. Het bedrijf wil al zijn materialen gaan recyclen.

In zijn Environmental Responsibility Report (pdf) zegt Apple te streven naar een closed-loop systeem, waarbij het alle (zeldzame) metalen, zoals aluminium, koper en tin, gaat hergebruiken. Apple weet alleen nog niet hoe het dat precies voor elkaar gaat krijgen.

"We doen iets wat we eigenlijk vrijwel nooit doen: een doel aankondigen voor we compleet hebben uitgedokterd hoe we dat gaan bereiken", zegt Lisa Jackson, vice president of environment, policy and social initiatives, tegenover Vice News.

Het recyclen van materialen afkomstig uit consumentenelektronica is nog niet bepaald een succes. Volgens een rapport uit 2014 wordt 16 procent van de wereldwijde e-waste hergebruikt. Ook bij de iPhone is slechts een klein deel van afkomstig van gerecycled materiaal.

Duurzame energie

In het milieurapport maakt Apple ook bekend hoe het scoort op andere milieudoelstellingen. Zo is inmiddels 96 procent van de energie die het bedrijf gebruikt in zijn gebouwen - kantoren, winkels en datacenters - afkomstig uit hernieuwbare bron. Vorig jaar was dit nog 93 procent.

Ook de toeleveranciers van Apple hebben beloofd dat ze de Apple-producten eind volgend jaar volledig met duurzame energie zullen fabriceren.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief