'Apple wil concurreren met Snapchat, werkt aan eigen video-app'

'Apple wil concurreren met Snapchat, werkt aan eigen video-app'

25-08-2016 13:11 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Snapchat kan zijn borst natmaken. Apple zou werken aan een app waarmee je makkelijk video's kunt delen en bewerken.

De plannen voor de nieuwe videosoftware passen in het nieuwe beleid van Apple om aan de slag te gaan met sociale netwerken, meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden. De app, die je met één hand zou kunnen bedienen, moet gebruikers in staat stellen om video's te maken en vervolgens kekke filters en tekeningetjes toe te voegen - net zoals dat nu al kan bij Snapchat. Het maken, bewerken en uploaden van een video moet minder dan een minuut in beslag nemen.

Een nieuwe inkomstenbron

Nu de omzetgroei uit hardware afneemt, hoopt Apple-CEO Tim Cook met diensten nieuwe inkomstenbronnen aan te boren. Net als Google is Apple tot nu toe weinig succesvol geweest met het lanceren van een populair sociaal netwerk (wie herinnert zich het geflopte iTunes Ping nog?). Maar de enorme gebruikersaantallen van diensten als Facebook, Instagram en Snapchat maken jaloers. Van de tien populairste niet-Apple-apps in de App Store zijn er drie van Facebook en twee van Snapchat.

Alle reden om de aanval te openen dus. In de nieuwe iOS-versie zal Apple daarom ook iMessage compleet vernieuwen, inclusief geanimeerde gekkigheid, zoals balonnen en vuurwerk om je berichten mee op te vrolijken en tools om te tekenen op foto's en video's.