Apple wil echte beelden uit augmented reality verwijderen
Nieuws

Apple wil echte beelden uit augmented reality verwijderen

donderdag 20 april 2017 13:11

Augmented reality voegt normaal gesproken dingen toe aan de werkelijkheid, maar Apple wil ook objecten kunnen verwijderen.

Dat blijkt uit een patentaanvraag die Apple al in oktober 2015 heeft ingediend, maar die donderdag openbaar werd. Hierdoor is te zien waar Apple aan werkt. In eerste instantie beschrijft Apple augmented reality zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Snapchat en de Microsoft HoloLens: digitale objecten worden aan de echte wereld toegevoegd en zien er door bijvoorbeeld het scherm van je telefoon realistisch uit.

Meubels virtueel vervangen

Maar Apple wil een stapje verder gaan, door ook bestaande objecten te verwijderen. Dat wordt onder meer uitgelegd aan de hand van het kopen van meubels. Apple ziet het voor zich dat je straks een nieuwe tafel via augmented reality in je woonkamer projecteert, terwijl je huidige tafel wordt verwijderd. Zo kan je zonder te schuiven met meubels bekijken hoe nieuw meubilair in je woning zou staan.

In zijn aanvraag zegt Apple dat die beelden via het scherm van een smartphone zijn te zien, maar het bedrijf noemt ook een semi-transparant display, zoals een bril, waardoor gebruikers de wereld zien.

'Even belangrijk als smartphone'

Er gaan al langer geruchten dat Apple aan een soort eigen HoloLens zou werken. Apple-ceo Tim Cook zei onlangs nog dat hij augmented reality net zo belangrijk vindt als de smartphone. Voordat de Apple Watch werd aangekondigd sprak Cook ook al met enthousiasme over smartwatches.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief