Amazon maakt shoppen in VS vanuit andere landen makkelijker

Amazon maakt shoppen in VS vanuit andere landen makkelijker

18-04-2018 07:39 Laatste update: 07:46

Amazon maakt het internationale klanten voortaan makkelijker om producten uit de Amerikaanse webwinkel te kopen.

Als je op de Amerikaanse Amazon-website een product ziet dat je graag wilt hebben, betekent dat niet dat je het ook vanuit Nederland kan bestellen. De ene keer kan of mag het product wel naar Nederland worden verzonden, maar heel vaak ook niet. Bovendien moet je de dollarprijs altijd nog omrekenen naar euro's.

Amazon maakt het bestellen in de Amerikaanse webwinkel voortaan makkelijker voor internationale klanten met de Amazon Shopping App voor iOS of Android. In die app is er in de instellingen nu de keuze voor 'International Shopping'. Je krijgt dan alleen producten voorgeschoteld die daadwerkelijk de Amerikaanse grenzen over mogen gaan. Je wordt dus niet meer lekker gemaakt met producten die je uiteindelijk niet kunt bestellen.

De International Shopping-functie is beschikbaar in het Engels, Spaans, Chinees, Duits en Braziliaans Portugees. De productomschrijvingen, de zoekfunctie en de klantendienst zijn in die talen beschikbaar. Nederlands ontbreekt, maar de productprijs is wel in euro's te zien. 

Sommige producten zijn bij Amazon.com goedkoper dan bij alle Nederlandse webwinkels, zo bleek onlangs uit een steekproef.

Lees ook:

Amazon-baas Bezos is de rijkste: 127 miljard

Concurrentie voor Bol.com: Amazon lanceert Prime in Nederland