Nieuws

'VVD-politicus hackte meer dan 100 vrouwen, ook collega's'

17 april 2018 09:22

Mitchell van der K., een lokale VVD-politicus uit Almere, heeft naast vlogster Laura Ponticorvo nog meer dan 100 andere vrouwen gehackt, waaronder collega's.

Dat vertellen anonieme bronnen tegen RTL Nieuws. Er hebben inmiddels verschillende vrouwen aangifte gedaan. Het lijkt erop dat Van der K. wachtwoorden uit gelekte databases heeft opgezocht en met deze wachtwoorden heeft geprobeerd in te breken bij minstens honderd vrouwen. 

Van der K., die volgens sommige bronnen 'niet zo goed met computers is', zou al in 2016 zijn begonnen met zijn hackpraktijken. Toen zijn criminele activiteiten eerder dit jaar aan het licht kwamen, is hij op staande voet ontslagen bij de mannenwebsite. De meeste socialemediaprofielen van Van der K., oud-hoofdredacteur van mannenwebsite Manners, zijn inmiddels verwijderd. 

Anonieme hacker

​Het balletje is gaan rollen toen Ponticorvo vorig jaar aangifte deed van hacking. Mitchell van der K. wordt ervan verdacht foto's en video's van haar te hebben gestolen waarop ze verschillende seksuele handelingen verricht. De foto's en video's zijn in haar privé-omgeving opgenomen. Van der K. heeft volgens De Telegraaf toegegeven dat hij vrouwen heeft gehackt, maar ontkent de beelden te hebben verspreid. Dat zou volgens hem een anonieme hacker hebben gedaan.

Ponticorvo raadde na de hack aan om tweestapsverificatie in te schakelen. Deze beveiligingsmethode zorgt ervoor dat je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord ook nog de code die op je telefoon verschijnt moet invullen, en beschermt tegen dergelijke hacks.