Nieuws

Ook nieuwe mini-versie van Sega Mega Drive

16 april 2018 09:47

Ook van de klassieke Sega Mega Drive verschijnt binnenkort weer een nieuwe mini-versie.

Sinds Nintendo zijn klassieke spelcomputers NES en de SNES herintroduceerde in mini-varianten, lijken ook andere spelcomputermakers mee te willen met de retro-trend. Zo kwam eerder deze maand de C64 Mini op de markt, de reïncarnatie van de Commodore 64, en brengt ook Atari zijn retro-spelcomputer terug in het assortiment.

Nu is het de beurt aan Sega, vooral bekend van Sonic the Hedgehog en Disney's Aladdin. Later dit jaar wil uitgever AtGames de Sega Mega Drive Mini weer uitbrengen, een heruitgave van de spelcomputer uit 1988. Dat meldde het bedrijf dit weekend op het Sega Fes 2018. Naast een aantal foto's zijn er weinig details vrijgegeven. Het is dus onduidelijk welke spellen er op het apparaat komen te staan en wanneer het precies op de markt komt. Wel is bekend dat het apparaat in eerste instantie voor de Japanse markt bedoeld is, pas later volgens de VS en Europa.  

Nieuwe Sega-spellen voor Nintendo Switch

Verder maakte Sega bekend dat het nieuwe spellen gaat lanceren voor de Nintendo Switch en dat het retro-spellen uit gaat brengen op iOS en Android.

Huidige uitgever van Sega, AtGames, bracht vorig jaar ook al een reeks aan retro-uitgaves van Sega uit. De voorganger van de Mega Drive Mini genaamd Sega Genesis Flashback werd geen succes.

Verder maakt het bedrijf nog steeds spelcomputers waarmee je de originele cartridges van Sega kan spelen.

Bekijk ook onze eerste indruk van de mini-versie van de Commodore 64:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal