Nieuws

Musk wil met feestballonnen raket veiliger laten landen

16 april 2018 10:34

Elon Musk wil met feestballonnen de raketten van SpaceX veiliger op aarde laten landen.

Elon Musk heeft er een handje van om op Twitter grote projecten via grapjes heel klein te laten lijken. Vannacht begon hij zijn Twitterreeks met het bericht "Dit gaat gek klinken, maar...". Vervolgens kondigde hij aan dat SpaceX een poging wil gaan doen om het deel van een raket dat satellieten afzet in de ruimte weer op aarde terug te brengen via 'een gigantische feestballon'. Vervolgens moet de raket landen op 'een springkussen'.

Het lijkt erop dat Musk hiervoor inderdaad een ballon gevuld met helium of een helium-achtig gas wil gebruiken. In een tweet waarin hij wordt bevraagd of helium wel sterk genoeg is, reageert hij dat het 'goed is voor het creëren van een gigantisch object' dat zijn grootte kan behouden, zelfs in de ruimte.

Raketten hergebruiken

SpaceX slaagde er al meermaals in om delen van zijn raketten veilig weer te laten landen op aarde. Deze raketten wil het bedrijf hergebruiken om zo de kosten van de ruimtevaart te drukken. Het laten landen van de raketten die zorgen voor de lancering gaat inmiddels goed, maar het vangen van het neusgedeelte van een raket met een groot net op een schip is tot twee keer toe mislukt.

Lees ook:

SpaceX mag voorlopig niet streamen vanuit de ruimte

Mislukt: raketdeel SpaceX weer naast enorm net geland