Nieuws

Bucketlist: slapen in ruimtehotel kan vanaf 2022

15 april 2018 22:04

Schatrijke ruimtetoeristen moeten bijna twee weken in 'het eerste luxehotel in de ruimte' kunnen verblijven.

Twaalf dagen lang zweven door de ruimte, ruim 300 kilometer boven de aarde. Zo snel, dat je in die tijd 384 zonsop- en ondergangen ziet. Als het aan het bedrijf Orion Span ligt moet dit vanaf 2022 mogelijk zijn. Kostenplaatje: 7,7 miljoen euro voor de hele reis.

Het Aurora Station, waarin je zult verblijven, is volgens de makers 'het eerste luxehotel in de ruimte'. Of dat zo is, mag je zelf beoordelen: het station biedt plek aan slechts vier ruimtetoeristen, en twee astronauten. Die delen een ruimte van ongeveer 13 meter lang en 4 meter breed, die aan alle kanten uitzicht biedt op de ruimte en de aarde.

Er is wifi aan boord, volgens Orion Span 'het snelste internet in de hele ruimte, zodat je je foto's meteen met je naasten kunt delen'. Gezien de gemiddelde snelheid van ruimte-internet, is het de vraag hoe snel dat precies is.

Astronautentraining 

Goed, het is misschien allemaal wat minder luxe dan het gemiddelde vijfsterrenresort, maar dan heb je wel een unieke astronautenervaring. Wie mee wil, moet dan ook eerst een astronautentraining van drie maanden voltooien om te begrijpen wat het inhoudt om in de ruimte te zijn. 

Die is nodig, waarschuwt Orion Span-oprichter Frank Bunger in een gesprek met Bloomberg. Vooral het opstijgen en landen is niet voor watjes. "We verkopen niet het equivalent van een strandvakantie, maar dan in de ruimte." Mocht je willen reserveren, dan kan dat hier. Let op: dat kost je wel 65.000 euro. Mocht je trip uiteindelijk niet doorgaan, dan krijg je die natuurlijk gewoon weer terug.

Richard Branson

In dat geval kun je altijd nog wachten op Richard Branson, want ook zijn bedrijf Virgin Galactic wil over een paar jaar toeristen de ruimte inschieten. Hoeveel een retourtje ruimte bij Virgin gaat kosten, is nog niet bekend.