Nieuws

Apple Watch 2 met gezwollen accu gratis gerepareerd

15 april 2018 21:31

Apple zal Apple Watches van de tweede generatie die niet meer opstarten of een opgezwollen accu hebben gratis repareren.

Volgens MacRumors meldde Apple vrijdag in een intern document dat sommige Apple Watch Series 2-horloges niet meer willen opstarten of een kapotte accu hebben. Apple gaat die horloges gratis repareren tot drie jaar na de aanschaf. De gratis reparatie geldt in elk geval voor de VS, Canada, Mexico en Europa. De reparatie beperkt zich wel tot de 42mm Apple Watch Series 2.

Een gezwollen accu kan de oorzaak zijn dat een Apple Watch niet meer wil opstarten of dat het schermpje kapot is gegaan. Klanten hebben de laatste maanden op de Apple Support-fora regelmatig foto's van zulke problemen gedeeld, maar daarbij ging het vooral om eerste generatie Apple Watch uit 2015. Enkele jaren geleden riep Apple een soortgelijk reparatiebeleid in het leven voor die eerste Apple Watches. Nu volgt dat ook voor de tweede generatie.

Via Apple Support kan je een reparatie aanvragen of bij de Genius Bar in de Apple Store. Volgens MacRumors heeft Apple het reparatiebeleid nog niet officieel aangekondigd, maar de site zegt dat meerdere bronnen het Apple-document als authentiek hebben bevestigd.

Lees ook:

Apple grootste op groeiende wearable-markt