Nieuws

Samsung lanceert telefoon zonder internet

13 april 2018 19:32

De nieuwe Samsung Galaxy J2 Pro komt zonder 3G of 4G én zelfs zonder wifi. Het toestel is gericht op studenten en senioren.

De nieuwe Galaxy J2 Pro ziet er uit als een smartphone, maar kan in de praktijk alleen bellen en sms'en. In dit model heeft Samsung namelijk geen ondersteuning voor 3G- en 4G-netwerken ingebouwd én ook geen wifi.

Samsung richt zich met deze 'smartphone' - die volgens het persbericht 'trouw is aan de basisfuncties' - op studenten en bejaarden. Wel heeft de telefoon een camera aan de voorkant en de achterkant en wordt de app Diodict 4 meegeleverd: een woordenboek voor de vertaling van Koreaans naar Engels en andersom. De telefoon komt vooralsnog alleen uit in Zuid-Korea. Samsung weet nog niet of het toestel ook in andere landen zal worden uitgebracht.  

Prijzig

Ondanks dat de telefoon bijna niks kan, is hij toch best prijzig: omgerekend zo'n 150 euro. Voor hetzelfde geld kan je ook de prima budgetsmartphone Moto G5 kopen die wel alles kan.

Andere 'domme' telefoons, zoals de nieuwe Nokia 3310, kosten maar 49 euro. Wil je juist voor een telefoon gaan die niks kan, kijk dan eens naar de Light Phone 2. Daarop kan je net genoeg, zoals navigatie, alarm zetten of een playlist luisteren, en hij is een stuk mooier.

Volgende maand brengt Nokia een nieuwe versie van de klassieke Nokia 8110, ook bekend als de 'banaantelefoon', op de markt.

Lees ook:

Review: goedkope Huawei P Smart verrast

5 nieuwe smartphones onder 250 euro