Android TV-dongle met remote uitgelekt

Android TV-dongle met remote uitgelekt

11-04-2018 16:01 Laatste update: 12-04-2018 16:13

Google komt met een Android TV-dongle, die lijkt op de Chromecast, maar de tv-stick werkt ook met Google Assistant en een afstandsbediening.

Dat blijkt uit gelekte foto's van Amerikaanse telecomwaakhond FCC, meldt Ausdroid. De dongle lijkt uiterlijk sterk op recente Chromecast-modellen. Maar waar Chromecasts een doorgeefluik zijn tussen smartphone en tv, zou deze dongle met het Android TV-systeem werken, schrijft 9to5Google.

Die tv-versie van Android heeft toegang tot de Google Play Store en kan dus allerlei apps draaien. Die hoeven gebruikers niet per se via hun telefoon te starten: er lijkt ook een afstandsbediening bij de dongle te zitten. In de gelekte handleiding van het apparaat is een afstandsbediening te zien met een vierpuntsknop met OK in het midden, volumeknoppen, thuis en terug en een knop voor Google Assistant.

Apple en Amazon

Sinds Android 7.0 heeft Android TV beschikking tot Google Assistant. Gebruikers kunnen hun tv dan bijvoorbeeld vragen een bepaalde Netflix-serie aan te zetten, iets op YouTube te zoeken en meer. Door die functies lijkt de Android TV-dongle een stuk meer apparaten als de Apple TV en de Amazon Fire TV.

Android TV bestaat al langer als besturingssysteem voor tv's van onder meer Sony en Sharp. Vermoedelijk presenteert Google de dongle tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O, begin mei in San Francisco.

Lees ook:

Google Assistant spreekt binnenkort Nederlands

Amazon rookt vredespijp met Google over Chromecast