'PlayStation 5 verschijnt pas in 2020'

'PlayStation 5 verschijnt pas in 2020'

11-04-2018 16:36 Laatste update: 16:42

Sony zou in 2020 een nieuwe spelcomputer op de markt willen brengen.

Dat zeggen bronnen van de gamesite Kotaku, naar aanleiding van recente geruchten dat de nieuwe spelcomputer mogelijk al dit jaar of in 2019 zou verschijnen. Dat zou relatief snel zijn: de PlayStation 4 verscheen vijf jaar geleden, zeven jaar nadat de PlayStation 3 verscheen.

Kotaku heeft tientallen gameontwikkelaars gesproken. Twee daarvan zijn op de hoogte met de PlayStation-plannen van Sony. Ze achten een PlayStation 5 in 2019 onwaarschijnlijk, laat staan dat de console nog dit jaar verschijnt. Wel wijzen de ontwikkelaars erop dat plannen altijd gewijzigd kunnen worden, bijvoorbeeld als een concurrent plots een nieuwe spelcomputer aankondigt.

Toch zeggen de meeste ontwikkelaars dat zij nog niks hebben gehoord over een nieuwe PlayStation. Dat maakt een aanstaande verschijning nog onwaarschijnlijker. Het maken van games kost immers veel tijd, des te meer als het voor een gloednieuwe spelcomputer is.

In totaal heeft Sony van de PlayStation 4 ruim 76,5 miljoen exemplaren verkocht. Ter vergelijk: bij de Xbox One en de Nintendo Switch staat de teller op respectievelijk 36,6 miljoen en 15,3 miljoen stuks. 

Lees ook:

PlayStation 4 krijgt een tijdslot voor kinderen