HP opent aanval op iPad met hybride Chromebook

HP opent aanval op iPad met hybride Chromebook

10-04-2018 07:19 Laatste update: 07:20

HP komt met een Chromebook waarvan het touchscreen losgemaakt kan worden.

Daarmee lijkt de nieuwe Chromebook op de Surface Book van Microsoft. Tegelijkertijd zal de HP Chromebook x2 vooral ook een optie zijn voor mensen die een tablet willen en de iPad Pro aan de prijzige kant vinden. In de Verenigde Staten gaat de basisuitvoering van de Chromebook x2 met 12,3 inch (2400 x 1600 pixels) scherm 599 dollar kosten.

Het apparaat is uitgerust met 4 GB RAM (desgewenst 8 GB), 32 GB opslag, twee USB-C-poorten, een microSD-kaartslot, een klassieke koptelefoonaansluiting, een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixelcamera aan de voorkant. De tablet is iets dikker (8,2 millimeter) dan de iPad Pro en weegt ook net iets meer (735 gram). Met het toetsenbord erbij weegt het apparaat 1,4 kilo en is het 15,3 millimeter dik.

Eerste ChromeOS-tablet

Twee weken geleden brachten Google en Acer de eerste ChromeOS-tablet op de markt: de Acer Chromebook Tab 10. Met deze tablet richt Acer zich in de eerste plaats op de onderwijsmarkt, die de afgelopen jaren in handen is gekomen van Google. In de VS zijn Chromebooks goed voor een marktaandeel van 58 procent op scholen. 

Nieuwe iPad

Ook Apple probeert met zijn nieuwe, goedkope iPad weer voet aan de grond te krijgen in het onderwijs. Volgens Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande is het maar zeer de vraag of dat gaat lukken. Bekijk zijn video:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal