Nieuws

T-Mobile stopt met online tv-dienst KNIPPR: te weinig klanten

21 maart 2018 12:19

T-Mobile trekt op 1 juni de stekker uit zijn online tv-dienst KNIPPR. Er waren niet genoeg abonnees.

T-Mobile heeft woensdagochtend bekendgemaakt per 1 juni te stoppen met zijn streaming televisiedienst KNIPPR. De dienst, die in juni 2016 van start ging, wist niet genoeg klanten te trekken. "De schaalgrootte ontbreekt en is binnen redelijke termijn niet te realiseren", aldus T-Mobile. Met KNIPPR zijn tv-zenders via internet te bekijken op smartphones, tablets, computers en tv's.

Klanten eisen volgens T-Mobile meer content voor lagere prijzen dan haalbaar is. "De kosten voor (exclusieve) content zijn hoog, waardoor het lastig is om een stand-alone televisiedienst tegen een concurrerende prijs aan te blijven bieden."

KNIPPR bereikt een 'te kleine doelgroep', zegt Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarketing bij T-Mobile. "Om onze concurrentiepositie te waarborgen moeten we het in een meer traditionele, oftewel gebundelde vorm, aanbieden, waarmee we inleveren op onderscheidend vermogen."

Klanten kunnen tot en met 31 mei zenders blijven kijken via KNIPPR. De dienst biedt een startpakket met 17 zenders voor 10 euro per maand. Het toevoegen van extra zenders kost 1 euro per zender. 

Concurrent KPN biedt met KPN Play ook een streamingdienst voor kijken naar tv-zenders.