Deze pc-speakers kleuren mee met de actie

Deze pc-speakers kleuren mee met de actie

18-03-2018 12:07 Laatste update: 13:43

Logitechs nieuwe gamespeakers en gametoetsenborden hebben ledlampjes die automatisch meekleuren met wat er op je scherm gebeurt.

Lichtgevende toetsenborden en muizen in talrijke funky, neon-kleurtjes zijn al jaren in zwang. En kleuren die achter je scherm veranderen op basis van wat er op het beeld gebeurt, kennen we al van Philips Ambilight, dat 16 jaar geleden voor het eerst aan tv's werd toegevoegd. Logitech past nu iets soortgelijks toe, maar dan net even anders, met zijn nieuwe Lightsync-technologie. Lightsync zit in twee nieuwe producten: de Logitech G560 PC gamingspeakers en het nieuwe Logitech G513 mechanische gametoetsenbord. 

De Logitech G560 beschikt over 240 watt piek-/120 watt RMS-vermogen en is voorzien van 3D-audio met DTS:X Ultra 1.0 voor in-game positionele audio. De Logitech G560 synchroniseert RGB-verlichting en audio met games op het scherm in real-time. Verlichting en animatie-effecten kunnen met 16,8 miljoen kleuren en vier verlichtingszones naar eigen smaak vormgegeven worden. De Lightsync-technologie werkt ook met video en muziek zodat je, ook als je niet gamet, van je privé licht- en geluidshow kunt genieten.

Het Logitech G513 toetsenbord komt beschikbaar in twee varianten met exclusieve Logitech G Romer-G mechanische toetsen: Romer-G Tactile en Romer-G Linear. De Tactile-versie biedt volgens het persbericht zacht voelbare feedback tijdens het spelen voor gamers die houden van directe feedback terwijl de Linear-versie juist een vloeiende toetsaanslag heeft.

De toetsen reageren tot wel 25 procent sneller dan de snelste concurrent op een afstand van 1,5 mm, en zijn betrouwbaarder en duurzamer dan standaard mechanische toetsen, stelt Logitech. Het design is superstrak: de G513 beschikt over een geanodiseerde en geborstelde 5052 aluminium bovenzijde. 

De Logitech G560 PC gamingspeaker en het G513 mechanische gamingkeyboard zijn vanaf april 2018 beschikbaar voor respectievelijk 249 en 179 euro.