Nieuws

Iron Man-regisseur gaat Star Wars-serie maken

8 maart 2018 17:41

Iron Man-regisseur Jon Favreau gaat de eerste live-action tv-serie in het Star Wars-Universum maken.

Disney is de komende jaren nog veel van plan met Star Wars. Nu is de eerste Star Wars-serie met echte acteurs aangekondigd. Die wordt geproduceerd door regisseur Jon Favreau, maakt Lucasfilm donderdag bekend. Favreau regisseerde al Iron Man 1 en 2 en produceerde de Avengers-films van Disney's Marvel. Ook regisseerde Favreau de live-action remake van the Jungle Book en werkt hij momenteel aan de live-action remake van the Lion King.

"Als je me op 11-jarige leeftijd had verteld dat ik verhalen in het Star Wars-universum zou gaan vertellen, zou ik je niet hebben geloofd", zegt Favreau. Ik kan niet wachten om aan dit spannende avontuur te beginnen." Tot nu toe zijn er naast de Star Wars-films alleenĀ animatieseries in de wereld van Star Wars gemaakt.

Zo was er al serie Star Wars: The Clone Wars, waarin Favreau een personage vertolkte. Ook speelt de regisseur een rol in Solo: A Star Wars Story, de film die eind mei verschijnt. In de VS werd deze week de laatste aflevering van animatieserie Star Wars Rebels uitgezonden.

Streamingdienst Disney

De Star Wars-serie van Favreau is bedoeld voor de videostreamingdienst van Disney, die in 2019 beschikbaar komt. Wie Favreau ergens anders van denkt te herkennen: hij speelde in 1994 in Seinfeld de rol van Eric the Clown.

Lees ook: Star Wars: dit kun je de komende jaren verwachten