Nieuws

PlayStation 4 krijgt een tijdslot voor kinderen

8 maart 2018 17:02

Ouders kunnen voortaan instellen hoe lang hun kind op de PS4 mag spelen. Per dag is een andere tijd mogelijk.

Zo kunnen ouders nauwkeurig bepalen hoeveel minuten hun kind per dag op de PlayStation 4 mag spelen. De functie onderdeel van de nieuwste software-update voor de PlayStation 4, die sinds vandaag beschikbaar is.

Ouders kunnen instellen hoeveel uur kinderen hebben, en tussen welke uren zij mogen spelen. Zo kan voor weekdagen bijvoorbeeld anderhalf uur speeltijd tussen 17.00 en 20.00 uur worden ingesteld, en op weekenddagen drie uur speeltijd tussen 8.00 en 20.00 uur. Ouders kunnen de speeltijd ook vanuit hun browser aanpassen, en kinderen krijgen tijdens het spelen bericht hoeveel tijd ze nog over hebben.

Scherpere games

De nieuwste PS4-update biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf wallpapers in te stellen op de spelcomputer. Gebruikers kunnen afbeeldingen naar keuze via een usb-stick op hun PlayStation 4 zetten en als wallpaper gebruiken. Voor een normale PS4 is de maximale resolutie 1080p, voor een PS4 Pro kunnen wallpapers maximaal 4K-resolutie zijn.

De PS4 Pro krijgt daarnaast een update voor mensen die de krachtige spelcomputer niet met een 4K-tv, maar een full-hd-model gebruiken. Die gebruikers zagen vooralsnog niets van de extra kracht van de Pro, maar met de nieuwe Supersampling-modus verandert dat. Games worden dan in 4K afgespeeld, maar gedownscaled naar 1080p. Die beelden bevatten dan meer detail en kleur, en moet zorgen voor helderdere en scherpere games op 1080p-tv's. De modus kan ingeschakeld worden in de video-instellingen van de PS4 Pro.

Lees ook:

Gamebranche tegen erkennen gameverslaving als ziekte